Xoriguer Gin

Varenummer: 1060
269,00 kr

Lagerstatus: På lager

I det 18. århundrede regerede den engelske flåde over øen Menorca, en spansk ø som tilhører øgruppen i de Baleariske Øer i Middelhavet. På daværende tidspunkt var tusinde engelske soldater stationeret på øen, samtidig med at flere sømænd jævnligt besøgte den. Om aftenen ville de besøge de lokale bodegaer rundt omkring på øen, men desværre savnede sømændene deres favoritdrink, som ikke var tilgængelig på Menorca. De savnede gin.


Der gik ikke lang tid, før nogle af de lokale prøvede at løse dette problem. Man lavede en alkoholbase fra vin fra de lokale vinproducenter, samtidig med at man begyndte at importere enebær til Menorca. I starten af 1900-tallet oprettede Pons familien deres eget brand af spansk gin: Xoriguer Mahon Gin.


I dag er Xoriguer Mahon Gin stadig familieejet, men er ikke længere kun et lokatl fænomen – i dag har Xoriguer ahon Gin formået at etablere international anerkendelse i spiritusverdenen. Mahon er i dag anerkendt som en gin-stil, hvor Xoriguer er det eneste destilleri, som har lov til at producere gin med en alkoholbase af vin, grundet dens geografiske beliggenhed.


Xoriguer Gin har meget at tilbyde. En levende og frisk gin, med relative subtile frugtagtige og florale noter af violer. Den er en ren fornøjelse at drikke med is eller blandet med frugtsaft. En god solid 38 % i alkoholstyrke gør, at denne gin også er fantastik i en Martini. I en gin og tonic anbefaler vi at bruge en klassisk Indian Tonic, ellers virker denne gin også helt fantastisk med Fever-Tree Sicilian Lemonade Tonic.