Umami Gin

Varenummer: 1012
449,00 kr

Lagerstatus: På lager

Umami Gin bliver lavet af Audemus, som er en fransk spiritusvirksomhed lokaliseret i Cognac, Frankrig, der er kendt for at producere flere typer af spiritus, og er specielt kendt for deres to gin: Pink Pepper Gin og Umami Gin. Audemus anser sig selv som moderne alkymister, som er inspirerede af gamle traditionelle destilleringsteknikker og brænder for innovation. De elsker at eksperimentere og kreere ny utraditionelt og det man kan kalde ”moderne” spiritus. 


Umami er, sammen med surt, sødt, salt og bittert, en af de fem grundsmage, som menneskets smagssans kan registrere. Opfattelse af umamismagen kan forekomme gennem en naturligt forekommende aminosyre i kød, ost, supper og andre proteinholdige fødevarer. Denne gin er produceret ved at destillere vilde italienske kapersplanter, hvor så man tilføjer en håndrække umami-rige ingredienser, som f.eks. parmesan-ekstrakt, og til sidst fadlagrer denne gin i tidligere brugte cognacfade.


I næsen vil man opleve en lettere saltet og citrusset aroma. Smagen af kapers er uden tvivl dominerende, men man vil også kunne opleve en eksplosion af mange forskellige ingredienser, hvilke bliver behageligt hængende i lang tid.


Server Umami Gin i en gin og tonic med 1724 tonic eller med Fever-Tree Mediterranean Tonic og citron. Hvis du er til de klassiske cocktails, så virker Umami Gin helt fantastisk i en Martini, hvor man virkelig kan smage ginnen.