The London No. 1 Gin

Varenummer: 1074
339,00 kr

Lagerstatus: På lager

En helt unik super-premium gin med 47% alkohol.


”Small batch” gin i en helt original Aqua-marine blå farve – ”triple” destilleret i pot stills på Thames destilleriet i hjertet af London. Master Distiller er Charles Maxwell – anerkendt for sin store erfaring og ekspertise i gin.


I 1800-tallet var London kendt for sin handel med krydderier og urter. Derfor blev London gin hurtigt en af de mest komplekse spiritusser på markedet.


The London No.1 er loyal overfor denne tradition og består af 12 botaniske elementer, der er nøje udvalgt for at give den en helt unik kompleksitet, elegance og perfekt balance. Ingredienser er enebær, lakrids, violrod, kanel, mandel, bergamot, sar, koriander, kvanrod, cassia, citronskal og appelsinskal.


Næsen afslører en lækker duft af enebær og balsamiske aromaer. Alkoholen er fuldt integreret, elegant og meget ren. Mild og alligevel meget aromatisk i smagen. Fremstår med høj kvalitet og fuld balance i alle indtryk.


Perfekt i en klassisk gin og tonic, hvor servering finder sted i store ballon glas med masser af is og den toppes med en limeskal eller appelsinskal.


Den aqua-marineblå farve:


Historien om den aqua-marine blå farve er knyttet til historien bag The London No.1 gin. Charles Maxwell, Master Distiller forklarer, at i 1800-tallet, hvor Copper Pot Still blev introduceret i London til gindestillation, var metoden reelt ikke særligt velprøvet. Så ginen på den tid var faktisk uklar med en tåget, nærmest blåagtig karakter. Derfor var ideen at skabe en unik gin, som reflekterer oplevelsen med gin fra de tidlige dage med et moderne twist.


Og den delikate marineblå farve fremkommer ved at de efter den 3. destillation tilfører enkelte dråber bergamot-appelsin olie. Det afrunder den aromatiske og komplekse gin og sammen med naturligt Spirulina tang ekstrakt, giver det The London No.1 sin unikke blå farve.