NYD Chief Gowanus

Varenummer: 1086
399,00 kr

Lagerstatus: På lager

Denne amerikanske gin, der er baseret på en gammel amerikansk opskrift for at lave ”hollandsk gin” ud af amerikansk whisky, kommer fra Brooklyn, USA. Ginnen hedder NYD Chief Gowanus og bliver produceret af New York Distilling Company, som bl.a. er kendt for at producere to andre kendte ginmærker, nemlig Dorothy Parker Gin og Perry’s Tot.


New York Distilling Company tager en dobbelt destilleret whisky, som endnu ikke er ældet i fade, og hælder whiskyen ned i deres traditionelle pot-still destilleringsapparat sammen med flere skovlfulde enebær og en håndfuld amerikansk humle, hvor det hele efterfølgende bliver destilleret en tredje gang. Derefter bliver ginnen fadlagret i egetræsfade i tre måneder for at give den en blødere og mere behagelig karakter. Resultatet er NYD Chief Gowanus, som er kendt for dens unikke karakter.


Chief Gowanus minder om hollandsk gin, i den forstand at den er meget aromatisk og afgiver aromaer og smag mellem whisky og gin. Virksomheden bag Chief Gowanus har altså skabt en gin fuld af karakter, der faktisk er baseret på en opskrift, som en af de lokale historiker og spiritusekspert Dr. David Wondrich fandt frem fra 1809.


Med sine solide 44 % alkoholstyrke har NYD Chief Gowanus kræfter til at gøre sig bemærket i cocktails, mens dens elegant og bløde karakter gør den til en dejlig ”sipping-gin”. I en gin og tonic anbefaler vi at man bruger Fever-Tree Indian Tonic Water.