Makar Oak Aged Gin

Varenummer: 1018
330,00 kr

Lagerstatus: På lager

Skotske whiskydestillerier har været i front i det store gin-comeback. Glasgow Distillery er det første single malt destilleri i Glasgow indenfor de seneste 112 år. Destilleriet begyndt at lagre deres første whisky i marts 2015, så det er lidt vej endnu før den er klar.


Glasgow Distillery står bag Makar Gin, som er den første gin, der bliver destilleret i Glasgow. Makar Gin er en levende og enebærpræget gin, der har navnet fra det gamle skotske ord for digter, som afspejler arbejdet Glasgow Distillery har givet til Makar Gin.


Makar Gin består af 8 botanicals, heriblandt nogle relative krydrede botanicals, såsom rosmarin, sort peber og korianderfrø. Der er også tilsat citronskal og lakrids, som er med til at balancere denne exceptionelle skotske gin.


I 2017 lancerede Glasgow Distillery to limited edition gin, Makar Cask Aged og Makar Mullberry Aged, som tydeligt skiller sig fra deres originale Makar gin, men er runde og bløde i karakter, da de er fadlagerede i 10 uger. Makar Oak Aged Gin er en lækker enebærpræget gin med røgede noter fra europæiske fade. Blød og behagelig næse, mens smagen er kompleks og livlig med en krydret finish. Denne gin med en alkoholstyrke på 43 % virker fantastisk i en krydret Negroni. Nyd den rent eller i en gin og tonic med Fever-Tree Indian Tonic Water og rosmarin.


Glasgow Distillery kan spores tilbage til 1770, da det oprindelige Glasgow Distillery blev opført på Dundashill – i løbet af 1800 fungerede det under navnet Glasgow Distiling Company, og var velkendt for deres pot stills og røgede whisky. I 1902 lukkede destilleriet og blev fuldstændig jævnet med jorden, så intet er tilbage fra dengang.


I 2012 besluttede Liam Huges og hans forretningspartnere, at Glasgow havde eksisteret længe nok uden et destilleri, der lavede single malt, og de begyndte at arbejde hen mod åbningen af et sådan. Destilleriet startede produktionen af Makar Gin i 2014 – den første i Glasgows historie, og fyldte deres første fad d. 4 marts 2015.