Makar Gin

Varenummer: 1027
330,00 kr

Lagerstatus: På lager

Skotske whiskydestillerier har været i front i det store gin-comeback. Glasgow Distillery er det første single malt destilleri i Glasgow indenfor de seneste 112 år. Destilleriet begyndt at lagre deres første whisky i marts 2015, så det er lidt vej endnu før den er klar.


Glasgow Distillery står bag Makar Gin, som er den første gin, der bliver destilleret i Glasgow. Makar Gin er en levende og enebærpræget gin, der har navnet fra det gamle skotske ord for digter, som afspejler arbejdet Glasgow Distillery har givet til Makar Gin.


Makar Gin består af 8 botanicals, heriblandt nogle relative krydrede botanicals, såsom rosmarin, sort peber og korianderfrø. Der er også tilsat citronskal og lakrids, som er med til at balancere denne exceptionelle skotske gin.


I 2016 mødte holdet fra Bar Plata producenterne af Makar gin til en spiritusmesse i Jylland. Her lærte vi, at den bedste Makar gin og tonic er at lave en gin og tonic serveret med habanero-chili. Selv om der ikke er tilsat habanero til ginen, eksperimenterede holdet fra Glasgow Distillery med 100 forskellige gin og tonics, hvor de havde fokus på garnituren til drinken. Her blev de enige med sig selv om, at habanero-chilien fungerede rigtig godt med denne krydrede og enebærprægede gin. Vi afprøvede den selv bag baren, og syntes det fungerede helt fantastisk sammen! Hvis nu man ikke har habanero liggende derhjemme, så fungerer en Makar gin og tonic rigtig godt med rosmarin og citron. Vi anbefaler at man bruger en indian tonic til Makar gin.


Glasgow Distillery kan spores tilbage til 1770, da det oprindelige Glasgow Distillery blev opført på Dundashill – i løbet af 1800 fungerede det under navnet Glasgow Distiling Company, og var velkendt for deres pot stills og røgede whisky. I 1902 lukkede destilleriet og blev fuldstændig jævnet med jorden, så intet er tilbage fra dengang.
I 2012 besluttede Liam Huges og hans forretningspartnere, at Glasgow havde eksisteret længe nok uden et destilleri, der lavede single malt, og de begyndte at arbejde hen mod åbningen af et sådan. Destilleriet startede produktionen af Makar Gin i 2014 – den første i Glasgows historie, og fyldte deres første fad d. 4 marts 2015.