ELG No. 2

Varenummer: 1045
349,00 kr

Lagerstatus: På lager

Tilbage i 2009 etablerede vinavler og kemiker Henrik Elsner et destilleri på Stengården på Fredensborg med udsigt til Esrum sø. Den gang var formålet at skabe moderne akvavitter, der skulle hæve niveauet af den traditionelle danske dild- og kommenspiritus, men i dag producerer destilleriet også tre varianter af dansk gin. ELG No. 1 Gin, ELG No. 2 Gin og ELG No. 3 Gin er de tre forskellige gin fra destilleriet, som skiller sig ud fra de mange eksisterende gin grundet dens anvendelse af gulerødder som ingrediens til ginnen. Derudover indeholder ELG serien enebær og korianderfrø som smagsgivere.


Disse tre botanicals bliver destilleret hver for sig, hvilket gør, at man får den bedste del af destillatet fra hver ingrediens. Denne gin indeholder desuden et udtræk af enebær, hvilket er årsagen til dens mørke farve. Udtrækket kommer af, at 25 kg enebær lægges i blød i 50 % stærk sprit i 4 uger. Derudover er ELG Gin No. 2 inspireret af gintypen Old Tom, som er en populær engelsk ginopskrift fra 1800-tallet, som er en anelse sødere end den traditionelle London Dry stil.


ELG Gin No. 2 opfylder ejeren Henrik Elsners ønske om at producere en rigtig enestående, ren og elegant gin, der har en vis intensitet i både duft og smag. Den er exceptionel ren og frisk i munden og kombinerer ginnens traditionelle enebærkarakter med søde noter af gulerod.  Man kan tydeligt mærke det højere alkoholindhold på 46,3 % når man nipper til den ren, men denne intensitet virker rigtig godt til klassiske cocktails som i en Martini eller en Martinez.


Vi anbefaler at bruge ginger beer eller ginger ale med denne gin i samme blandingsforhold som en almindelig gin og tonic.