Bathtub Gin

Varenummer: 1079
339,00 kr

Lagerstatus: På lager

Gin findes i flere kategorier. Man har bl.a. London Dry Gin, Plymouth Gin, Old Tom Gn, slåen gin og mange andre. En ginkategori, som er mere ukendt, er badekargin. Badekargin, eller ’Bathtub Gin’, refererer til hvilken som helst type hjemmelageret spiritus, typisk produceret af amatører. Terminologien kommer fra 20’ernes forbudstid i USA, og det endelige produkt blev ofte stemplet som et lavkvalitets produkt. Heldigvis er det ikke tilfældet med Bathtub Gin i dag, og Ampleforth Bathtub Gin er et pragtfuld eksempel på, at man kan producere en lækker og moderne badekargin.


Ampleforth Bathtub Gin er en ekstraordinær gin, der er produceret af Professor Cornelius Ampleforth. Producenten bruger en ’cold compounding’ metode til at producere denne gin, hvilket betyder, at de tager de forskellige ønskede ingredienser og hælder dem ned i en neutral spiritus, hvor de så lader det trække, og til sidst filtrerer de ingredienserne fra spiritussen.


Der bliver kun produceret små mængder Bathtub Gin ad gangen, typisk kun 30 til 60 flasker hver gang, de destillerer. Kobber pot destillatet er fyldt med appelsinskal, enebær, kanel, koriander, kardemomme og nelliker, som resulterer i en kraftfuld og meget urtet og botanisk gin. Bathtub Gin har vundet flere priser, herunder en guldmedalje i kategorien under Super Premium på ”International Spirits Challenge”. Prøv Ampleforth Bathtub Gin med en lidt sødere tonic, såsom Thomas Henry Tonic Water, og tilføj appelsin for at gøre den behagelig og frisk.